Looking for intern / grad student: Continuous Integration for BI

As you might've noticed, I'm keeping an eye on Continuous Integration for Business Intelligence. Currently, I'm looking for a grad student to help me implement CI inside BI in his/her internship. As we're located in Holland, speaking Dutch is a prerequisite - but as a bonus, you'll be able to share your findings in English on msbiblog.com. The rest of this post will be in Dutch.

Zoals je wellicht opgevallen is, hou ik een oogje of twee open voor de ontwikkelingen op het gebied van geautomatiseerd testen en Continuous Integration voor de Microsoft BI stack. Dat is omdat ik niet van testen houd, maar wel van de resultaten van testen (kwaliteit, continuïteit van de applicatie). En hoe zorg je ervoor dat je niet het werk hoeft te doen, maar wel de resultaten van het werk hebt? Juist, je huurt iemand in automatiseert het proces. En daar heb ik jouw hulp bij nodig!

De opdracht

Binnen traditionele software-ontwikkeling zijn Continuous Test, Build en Integration (CI) inmiddels gemeengoed; binnen Business Intelligence (BI) staat dit nog iets meer in de kinderschoenen. Technisch zijn er weinig bezwaren, aan jou om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en dit om te zetten in praktische aanbevelingen en oplossingen. Het betreft dus zowel een stuk ontwikkeling als inrichting en infrastructuur.

Jouw plaats in de organisatie

Je werkt mee in een Data Warehouse / BI project, waar de vraag naar geautomatiseerd testen en (liever nog) Continuous Integration aanwezig is. Hier zet jij je ICT-kennis in om samen met ons een technische oplossing te realiseren d.m.v. een geautomatiseerd proces voor de volgende zaken:

 • Build, deployment package voor de gehele oplossing
  • Nightly build, deployment package voor de gehele oplossing maken
  • Meest actuele code ophalen en geautomatiseerd deployen naar een test-server
  • Eventueel: test-server geautomatiseerd opzetten (bijv. een VM-image in Azure met checkpoint), zodat we naar gebruik van de testserver betalen (en schaalbaar zijn qua kosten)
  • Een uniforme en eenvoudige manier om verwachte input en output vanaf staging t/m BI-oplossing kunnen testen
  • Een uniforme en eenvoudige manier om verwachte input en output vanaf staging t/m BI-oplossing kunnen testen.
  • Output kan een SQL-database zijn (datamart), SSAS Tabular Model of SSRS-rapporten
 • Aanbieden en doortesten van meerdere testsets
  • Systeem-input is hier vanaf staging (mock van bronnen valt buiten scope)
  • Systeem-output is bijv. een SQL-database (datamart), SSAS Tabular Model of SSRS-rapporten
 • Veel ruimte voor extra uitbreiding / onderzoek:
  • Geautomatiseerd regressie-testen staat hoog op onze wensenlijst (nachtelijke inhoudsvergelijking met productie-omgeving)
  • Geautomatiseerd testen van non-functionals
  • Performance / load-testing van BI-systemen
  • Mogelijkheden om de oplossing in cloud-omgeving(en) te realiseren

Jouw profiel

 • Je zit in je afstudeerjaar HBO Informatica of Bedrijfskundige Informatica en zoekt een afstudeeropdracht of meewerkstage
 • Je hebt affiniteit met databases en Microsoft ontwikkeling
 • Je bent enthousiast, communicatief en maakt gemakkelijk contact
 • Leren en ontwikkelen zijn voor jou erg belangrijke doelen
 • Voorkennis van BI is een pré
 • Je hebt ervaring met geautomatiseerd testen, test-driven development en / of devops (niet per sé BI-gerelateerd)

Wat wij je te bieden hebben

Dura Vermeer heeft zich ten doel gesteld om in 2018 bij de 3 meest geïnformatiseerde bouwers van Nederland te horen. Dat vertaalt zich in diverse nieuwe ICT-oplossingen, waarin we graag de nieuwste technologie inzetten. We dagen je uit om je kennis te vergroten en bij te dragen aan onze vooraanstaande positie in de markt. Met actuele onderwerpen als het toepassen van Continuous Integration binnen BI stellen we je in staat om een heel goede basis te leggen voor je toekomstige carrière.

Je komt te werken binnen een BI-team dat op een centrale plek in onze organisatie staat: 80% van de oplossingen vanuit het BI-team waarin je komt te werken zijn rechtstreeks voor directie - je krijgt dus ook een goed beeld van de business die we bedienen. De betrouwbaarheid en stabiliteit van onze oplossingen zijn daarom van groot belang - en daarmee ook de uitkomst van jouw opdracht: wanneer we geautomatiseerd testen (maar liever nog CI) goed weten te implementeren voor onze DWH- en BI-oplossingen, kunnen we sneller opleveren met hogere functionaliteit. De opdracht waar je aan gaat onderzoeken en bouwen gaat dan ook daadwerkelijk gebruikt worden in de productie.

Er is veel ruimte voor inhoudelijke begeleiding: Als voormalig trainer neem ik graag tijd voor uitleg, en richt ik me erop dat je daadwerkelijk de kern van nieuwe technieken en ontwikkelingen snapt. Ik heb diverse afstudeerders begeleid, en geef veel prioriteit aan het bijbrengen van nieuwe vaardigheden. Als je dat wilt, mag je de voortgang van je ontwikkelingen posten op deze blog.

Meer weten?

Wil je meer weten over de opdracht, over Dura Vermeer, en over wat wij te bieden hebben? Neem dan contact op met mij (Koos van Strien) via Twitter, LinkedIn, of via k.v.strien@duravermeer.nl.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Founder of this blog. Business Intelligence consultant, developer, coach, trainer and speaker at events. Currently working at Dura Vermeer. Loves to explain things, providing insight in complex issues. Watches the ongoing development of the Microsoft Business Intelligence stack closely. Keeping an eye on Big Data, Data Science and IoT.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next ArticleA new role for the BI team?